Translate

Use Google to translate the site. We are not responsible for the accuracy of the translation.
A A
75%
100%
125%
Kontrasts
Uzmanību! Atceries iegādāties iebraukšanas caurlaidi Jūrmalā!

Apsvilināta laša fileja ar baltiem sparģeļiem, rabarberiem un estragona mērci - restorāns "36. līnija"

Dubultu pludmales kāpās izvietojas viens no Jūrmalas populārākajiem restorāniem - "36. līnija". Šī ir ideāla viena, lai baudītu jūras ainavas un izsmalcinātu ēdienkarti, kurā apvienoti kvalitatīvi vietējie un ārvalstu sezonālie produkti. Restorāna "36. līnija" šefpavārs Lauris Aleksejevs piedāvā viegla pavasarīga ēdiena recepti, lai iepriecinātu ģimeni un draugus.

SASTĀVDAĻAS:

150 g laša filejas
3 baltie sparģeļi
1 olas dzeltenums
50 ml augu eļļas
30 g foreles ikru
3 paipalu olas
¼ rabarbera
Pustējkarote Dižonas sinepju
Citrona sula pēc garšas
Svaigs estragons pēc garšas
Sāls pēc garšas
Cukurs pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

Laša fileju apkaisa ar sāli un nedaudz cukura, atstāj uz pusstundu. Nosusina ar salveti un liek cepeškrāsnī 50 grādos uz 30 minūtēm. Izņem ārā no cepeškrāsns un apcep uz pannas bez taukvielām no visām pusēm, tad sadala pa šķiedrām.
Baltos sparģeļus nomizo un blanšē verdošā sālsūdenī aptuveni četras minūtes. Plāni sagriež.
Rabarberu nomizo un plāni sagriež.
Mērce. Olas dzeltenumu kuļ kopā ar Dižonas sinepēm, pēc garšas pievienojot cukuru, sāli, citrona sulu un sakapātu svaigu estragonu. Kuļot lēni pievieno augu eļļu, līdz izveidojas viendabīga konsistence.
Pagatavotās sastāvdaļas liek šķīvī, dekorē ar foreles ikriem un paipalu olām.

Izbaudīt šefpavāra Laura Aleksejeva ēdienus var restorānā "36. līnija": www.36line.com

Jūrmalai ir sava garša, kur dažādu gastronomijas kultūru tradīcijas savijušās ar tikai šeit rodamo unikālo savvaļas dabas buķeti. Kūrortpilsētas restorānu ainā savu nospiedumu atstājusi gan vēsture, gan šodienas modes tendences, gan leģendāra vietējā klasika, gan jūrmalnieku ikdienas rituāli. Jūrmalas gastronomiskie klejojumi var aizvest uz lielisku maltītes vietu kāpās vai upes malā, kur, izbaudot ēdienu, rimti var vērties garām slīdošās jahtās un ļauties dabas brīnumiem. Tikpat vienkārši iespējams nokļūt kaukāzisku noskaņu piepildītā teritorijā vai sastapties aci pret aci ar Austrumu eksotiku. Var ļauties ceļojumam laikā un katapultēties padomju pagātnē. Un var arī palikt kosmopolītiskajā šodienā, kur itāļu un franču virtuves dominante ir pašsaprotama parādība.