Translate

Use Google to translate the site. We are not responsible for the accuracy of the translation.
A A
75%
100%
125%
Kontrasts
Uzmanību! No 1. februāra atceries iegādāties iebraukšanas caurlaidi Jūrmalā!

Pīles stilbiņš ar saldā kartupeļa šķēlītēm, āboliem un ķiršu mērci

 Sastāvdaļas:
4 pīles kājas (1 kg),
sāls,
melnie pipari,
2 timiāna zariņi,
2 ēdamkarotes medus,
150 g žāvētu augļu,
3 āboli,
130 g sviesta,
100 g brūnā cukura;

Ķiršu mērcei:
150 g ķiršu bez kauliņiem,
20 g brūnā cukura,
60 ml balzametiķa,
200 ml sarkanvīna,
100 g sviesta,
timiāns,
2–3 saldie kartupeļi,
eļļa fritierim.

 Pagatavošana:

 Pīles stilbiņus apviļā ar sāli, pipariem, medu. Cepešpannā apkārt liek timiānu un žāvētos augļus, kas izmērcēti verdošā ūdenī. Cepešpannu cieši aptin ar foliju, liek līdz 70 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī, cep četras stundas. Nomizotus ābolus sagriež gabaliņos, pārber ar cukuru. Ābolus apcep pannā izkausētā sviestā. Ķiršu mērcei pannā izkausē 5 g sviesta, pieliek cukuru, apcep 2–3 minūtes, pievieno balzametiķi, cep vēl minūti. Pievieno ķiršus un sarkanvīnu, vāra, līdz vīns iztvaikojis. Kad mērce sabiezē, pannā liek ogas, pievieno 50 g sviesta, timiānu, sakuļ, pievieno garšvielas. Fritierī vai pannā uzvāra eļļu, liek šķēlēs sagrieztus kartupeļus un cep, pievienojot sāli pēc garšas. Uz šķīvja kārto pīles stilbiņu, saldo kartupeļu šķēles, karamelizētos ābolus, pārlej ar ķiršu mērci un dekorē.

 Restorāns Kompots, Jūrmala, Jomas ielā 92.