Čalahadžs jeb cūkgaļas šašliks ar kaulu - restorāns "Zangezur"
Restorāns "Zangezur" jau sešus gadus atrodas uz galvenās Jūrmalas tūrisma ielas – Jomas ielas. Restorāna īpašnieks Meružans Hačatrjans piedāvā viesiem izcilus uz grila gatavotus gaļas ēdienus no augstākās kvalitātes produktiem un izmeklētām garšvielām tradicionālās armēņu garšās. Līgo vakaram "Zangezur" pavāri piedāvā vienkāršu, bet tajā pašā laikā īpašu garšvielu sajaukumu, kas izceļ gaļas dabīgu garšu un palīdz saglabāt tās sulīgumu.
SASTĀVDAĻAS:
10 porcijām:
4 kg cūkgaļas kakla karbonādes ar kaulu
600-800 g riņķīšos sagrieztu sīpolu
60 g sāls
malti melnie pipari, malta saldā paprika pēc garšas
sauja kaltētu zaļumu (pētersīļi, dilles, baziliks)
PAGATAVOŠANA:
Kakla karbonādi sagriež 25-30 mm biezos gabalos (katra porcija 350-400 g), liek traukā un pievieno sīpolu gredzenus, sāli, melnos piparus, saldo papriku un kaltētus zaļumus. Visu samaisa un atstāj ievilkties vismaz uz sešām stundām. Marinēto gaļu, ik pēc minūtes apgrozot, cep uz grila 12-15 minūtes.
Armēņu restorāns "Zangezur" atrodas uz Jomas ielas 80. Vairāk informācijas: www.zangezur.lv
Jūrmalai ir sava garša, kur dažādu gastronomijas kultūru tradīcijas savijušās ar tikai šeit rodamo unikālo savvaļas dabas buķeti. Kūrortpilsētas restorānu ainā savu nospiedumu atstājusi gan vēsture, gan šodienas modes tendences, gan leģendāra vietējā klasika, gan jūrmalnieku ikdienas rituāli. Jūrmalas gastronomiskie klejojumi var aizvest uz lielisku maltītes vietu kāpās vai upes malā, kur, izbaudot ēdienu, rimti var vērties garām slīdošās jahtās un ļauties dabas brīnumiem. Tikpat vienkārši iespējams nokļūt kaukāzisku noskaņu piepildītā teritorijā vai sastapties aci pret aci ar Austrumu eksotiku. Var ļauties ceļojumam laikā un katapultēties padomju pagātnē. Un var arī palikt kosmopolītiskajā šodienā, kur itāļu un franču virtuves dominante ir pašsaprotama parādība.