Cūkgaļas Tomahawk steiks - restorāns "NOI Grill"
Uz Jomas ielas, pretī Hornas dārzam, atrodas mūsdienīgs Eiropas virtuves restorāns "NOI Grill". Restorāna viesi īpaši novērtē uz oglēm gatavotus ēdienus, kurus pēc īpašām receptēm gatavo viena no Latvijas pazīstamākā pavāra Jāņa Strautnieka komanda. Ar vienu no šādām receptēm "NOI Grill" piedāvā Līgo vakaram.
SASTĀVDAĻAS:
500 g cūkgaļas karbonādes ar kauliņu
60 g rozmarīna un timiāna eļļas
20 g ķiploku
20 g baltvīna etiķa
malts koriandrs, sāls, pipari, laima miziņa, kūpināta paprika pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
Cūkgaļas karbonādi sagriež gabalos un liek bļodā. Gaļai pievieno kopā ar rozmarīna un timiāna eļļu sablendētus ķiplokus, maltu koriandru, sāli, piparus, sarīvētas laima miziņas, baltvīna etiķi un kūpinātu papriku. Ļauj iemarinēties vismaz pāris stundu. Grilē mērenā karstumā zem vāka, līdz gaļa pilnībā gatava.
Uz grila gatavotus ēdienus var izbaudīt restorānā "NOI Grill", Jomas ielā 33. Vairāk par restorānu: www.facebook.com/noigrillrestaurant
Jūrmalai ir sava garša, kur dažādu gastronomijas kultūru tradīcijas savijušās ar tikai šeit rodamo unikālo savvaļas dabas buķeti. Kūrortpilsētas restorānu ainā savu nospiedumu atstājusi gan vēsture, gan šodienas modes tendences, gan leģendāra vietējā klasika, gan jūrmalnieku ikdienas rituāli. Jūrmalas gastronomiskie klejojumi var aizvest uz lielisku maltītes vietu kāpās vai upes malā, kur, izbaudot ēdienu, rimti var vērties garām slīdošās jahtās un ļauties dabas brīnumiem. Tikpat vienkārši iespējams nokļūt kaukāzisku noskaņu piepildītā teritorijā vai sastapties aci pret aci ar Austrumu eksotiku. Var ļauties ceļojumam laikā un katapultēties padomju pagātnē. Un var arī palikt kosmopolītiskajā šodienā, kur itāļu un franču virtuves dominante ir pašsaprotama parādība.