Translate

Use Google to translate the site. We are not responsible for the accuracy of the translation.
A A
75%
100%
125%
Kontrasts
Uzmanību! No 1. februāra atceries iegādāties iebraukšanas caurlaidi Jūrmalā!

Jēra gaļas CONFIT ar dārzeņu ragū

Sastāvdaļas:
 350 g jēra kājas,
1 cukīni,
1 neliels baklažāns,
1 sarkanais sīpols,
1 sarkana un 1 dzeltena paprika,
2 ķiploku daiviņas,
1 citrona miza,
30 g bazilika pesto,
sāls un malti melnie pipari, olīveļļa;

Marinādei:
5 g sāls,
 2 g maltu melno piparu,
10 g pūdercukura,
1 svaigs rozmarīna zariņš,
1 čili pipars,
20 g olīveļļas.

 

 Pagatavošana:

 Attīra jēra kājas kaula augšējo daļu. Čili piparu smalki sakapā. Marinādes sastāvdaļas sajauc kopā un ierīvē jēra kājā. Atstāj ledusskapī uz 12 stundām. Kāju liek cepamtraukā, pārlej ar augu eļļu, līdz tā nosegta. Apklāj cepamtrauku ar foliju un liek 160 grādus karstā cepeškrāsnī uz trim stundām. Dārzeņus, izņemot sīpolus un ķiplokus, sagriež 1 cm kubiņos. Smalki sakapātus sīpolus unķiplokus apcep uz nelielas liesmas. Pārējos dārzeņus, katru atsevišķi, nedaudz apcep uz ļoti karstas pannas, visu liek vienā traukā, pievieno bazilika pesto, sarīvētu citrona mizu, sāli un piparus. Pasniedz ar jēra konfitu.

Restorāns Choice Jūrmala, Bulduru prospektā 33.