Jēra gaļas šašliks armēņu gaumē - restorāns "Nojan Tapan"
Īsta armēņu ģimenes mājās atmosfēra valda restorānā "Nojan Tapan" (Noasa šķirsts). Restorāna īpašnieki ir viesmīlīga armēņu ģimene, kas jau 18 gadus saimnieko Asaru mājā un iemantojuši lielu pastāvīgo klientu loku. "Nojan Tapan" lepojas ar saviem pārtikas piegādātājiem, īpaši jēra gaļas saimniecību, kas ļauj Baltijas jūras krastā pagatavot autentiskus armēņu virtuves ēdienus. Līgo vakaram restorāns "Nojan Tapan" piedāvā jēra gaļas šašlika recepti armēņu gaumē.
SASTĀVDAĻAS:
1 kg jēra gaļas
5-8 sīpoli
melnie pipari, saldā paprika, sāls pēc garšas
zaļumi pēc izvēles (kinza, loki, diļļu kāti)
PAGATAVOŠANA:
Gaļu sagriež gabaliņos, liek bļodā un pārkaisa ar sāli, pipariem un saldo papriku. Notīra un sagriež sīpolus, pievieno gaļai. Pievieno arī smalki sagrieztu kinzu, lokus un dilles. Visu samīca ar rokām, lai sāk izdalīties sula. Atstāj aukstumā marinēties uz 12-24 stundām. Gaļu liek uz iesma cieši kopā (pa sešiem uz katra). Grilējot groza iesmu, kamēr gaļa gatava (10-15 minūtes).
Restorāns "Nojan Tapan", kur var iepazīt armēņu virtuvi un izjust īstu Kaukāzu viesmīlību, atrodas Jūrmalā, Asaru prospektā 15. Vairāk informācijas par restorānu: www.tapan.lv
Jūrmalai ir sava garša, kur dažādu gastronomijas kultūru tradīcijas savijušās ar tikai šeit rodamo unikālo savvaļas dabas buķeti. Kūrortpilsētas restorānu ainā savu nospiedumu atstājusi gan vēsture, gan šodienas modes tendences, gan leģendāra vietējā klasika, gan jūrmalnieku ikdienas rituāli. Jūrmalas gastronomiskie klejojumi var aizvest uz lielisku maltītes vietu kāpās vai upes malā, kur, izbaudot ēdienu, rimti var vērties garām slīdošās jahtās un ļauties dabas brīnumiem. Tikpat vienkārši iespējams nokļūt kaukāzisku noskaņu piepildītā teritorijā vai sastapties aci pret aci ar Austrumu eksotiku. Var ļauties ceļojumam laikā un katapultēties padomju pagātnē. Un var arī palikt kosmopolītiskajā šodienā, kur itāļu un franču virtuves dominante ir pašsaprotama parādība.