Lieldienu biezpiena deserts - konditoreja "Madam Brioš"
Maiznīca "Madam Brioš" ar romantisku franču interjeru atrodas Mellužos, lutina viesus ar svaigiem un dabīgiem konditorejas izstrādājumiem, garšīgu kafiju un tradicionālo franču virtuvi. Lieldienām "Madam Brioš" piedāvā īpašu biezpiena desertu.
SASTĀVDAĻAS:
900 g biezpiena
900 g saldkrējuma sviesta
200 g cukura
190 g saldā krējuma
80 g žāvētu aprikožu
80 g ananasu sukāžu
40 g lazdu riekstu
5 g želatīna
1 apelsīns
Dekorēšanai:
200 g cukura
50 g apelsīna miziņas
50 g ūdens
PAGATAVOŠANA:
Biezpienu sasmalcina, izmantojot sietiņu vai mikseri. Sakuļ sviestu ar cukuru līdz krēmveida konsistencei. Sakuļ saldo krējumu. Sukādes un riekstus sasmalcina blenderī. Uzbriedina želatīnu aukstā ūdenī. Biezpienam pievieno sakulto sviestu un saldo krējumu, maisa līdz viendabīgai konsistencei. Pievieno sasmalcinātās sukādes un riekstus, pēc tam želatīnu. Masu salej formās un liek saldētavā, līdz sastingst, tad pārvieto uz ledusskapi, kamēr atsilst.
Dekoram:
Sarīvē apelsīna mizu un vāra cukurūdenī līdz brīdim, kamēr ūdens iztvaiko un miza karamelizējusies. Izrotā desertu.
Šo un citus gardumus var nogaršot konditorejā "Madam Brioš": www.brios.lv
Jūrmalai ir sava garša, kur dažādu gastronomijas kultūru tradīcijas savijušās ar tikai šeit rodamo unikālo savvaļas dabas buķeti. Kūrortpilsētas restorānu ainā savu nospiedumu atstājusi gan vēsture, gan šodienas modes tendences, gan leģendāra vietējā klasika, gan jūrmalnieku ikdienas rituāli. Jūrmalas gastronomiskie klejojumi var aizvest uz lielisku maltītes vietu kāpās vai upes malā, kur, izbaudot ēdienu, rimti var vērties garām slīdošās jahtās un ļauties dabas brīnumiem. Tikpat vienkārši iespējams nokļūt kaukāzisku noskaņu piepildītā teritorijā vai sastapties aci pret aci ar Austrumu eksotiku. Var ļauties ceļojumam laikā un katapultēties padomju pagātnē. Un var arī palikt kosmopolītiskajā šodienā, kur itāļu un franču virtuves dominante ir pašsaprotama parādība.