Pildītas olu pusītes Lieldienām - restorāns "Neptūns"
Restorāns "Neptūns" atrodas Jaunķemeros, Baltijas jūras līča kāpu zonā, un ir senākais Jūrmalas restorāns ar vairāk kā 50 gadu pieredzi. Restorāna īpašnieku galvenais princips ir saimniekot dabai draudzīgi, gatavot no sirds, maksimāli izmantot vietējos un sezonālos produktus. Lieldienām restorāns "Neptūns" piedāvā pildītaas olu pusītes.
SASTĀVDAĻAS:
3 vārītas olas
45 g fetas siera
30 g majonēzes
Zaļumi pēc izvēles
Mazsālīta siļķe
PAGATAVOŠANA:
Olas pārgriež gareniski uz pusēm, izņem dzeltenumus. Olu dzeltenumus sasmalcina, pievieno fetas sieru, majonēzi un kārtīgi samaisa. Masu ievieto konditorejas maisiņā un dekoratīvi iepilda olu baltajās pusītēs.
Pa virsu liek siļķi vai jebkuru citu zivi pēc izvēles, piestāvēs arī mazās garneles vai ikri. Dekorē ar olīvu, citronu un tomātu.
Vairāk garšīgu ēdienu restorānā Neptūns: www.restoransneptuns.lv
Jūrmalai ir sava garša, kur dažādu gastronomijas kultūru tradīcijas savijušās ar tikai šeit rodamo unikālo savvaļas dabas buķeti. Kūrortpilsētas restorānu ainā savu nospiedumu atstājusi gan vēsture, gan šodienas modes tendences, gan leģendāra vietējā klasika, gan jūrmalnieku ikdienas rituāli. Jūrmalas gastronomiskie klejojumi var aizvest uz lielisku maltītes vietu kāpās vai upes malā, kur, izbaudot ēdienu, rimti var vērties garām slīdošās jahtās un ļauties dabas brīnumiem. Tikpat vienkārši iespējams nokļūt kaukāzisku noskaņu piepildītā teritorijā vai sastapties aci pret aci ar Austrumu eksotiku. Var ļauties ceļojumam laikā un katapultēties padomju pagātnē. Un var arī palikt kosmopolītiskajā šodienā, kur itāļu un franču virtuves dominante ir pašsaprotama parādība.