Translate

Use Google to translate the site. We are not responsible for the accuracy of the translation.
A A
75%
100%
125%
Kontrasts
Uzmanību! Atceries iegādāties iebraukšanas caurlaidi Jūrmalā!

2024. gada lielākie pasākumi Jūrmalā

Jūrmala - pilsēta ar nepārspējamu šarmu un plašu pasākumu piedāvājumu visa gada garumā, kas spēj apmierināt ikviena gaumi. Neatkarīgi no tā, vai esat vietējais iedzīvotājs, kas meklē atpūtas iespējas dzimtajā pilsētā, vai tūrists no Latvijas vai ārzemēm, Jūrmalā vienmēr atradīsiet sev ko aizraujošu.

Esam apkopojuši lielākos gada pasākumus Jūrmalā, kas būs interesanti ne tikai vietējiem, bet arī apmeklētājiem no visas pasaules.

 

APRĪLIS

1. aprīlis, Kauguri

LIELDIENAS JŪRMALĀ

Jūrmalā ar seno tradīciju rituāliem, radošām darbnīcām, jautrām atrakcijām un muzikāliem priekšnesumiem, olu krāsošanu un ripināšanu tiks svinētas Lieldienas.

 

MAIJS

4. maijs, Majoru pludmale

JŪRMALAS SKRIEŠANAS SVĒTKI

Majoru pludmalē norisināsies Jūrmalas Skriešanas svētki, kur lieli un mazi dalībnieki varēs sacensties dažādās skriešanas un nūjošanas distancēs, kā arī piedalīties citās sportiskās un izklaidējošās aktivitātēs.

 

JŪNIJS

1. jūnijs, Majori

KŪRORTA SVĒTKI

Jūrmalas Kūrorta svētki ir ļoti īpašs notikums, jo tie iezīmē vasaras sezonas sākumu Baltijas lielākajā kūrortpilsētā. Šajos svētkos Jūrmala un jūrmalnieki viesiem dienas garumā būs sagatavojuši labāko, ko kūrortpilsēta var piedāvāt. Daudzveidīgi koncerti, tirdziņi, plašs aktivitāšu un izklaides pasākumu piedāvājums. Svētku noslēgumā – koncerts pludmalē.

13.–16. jūnijs, Majoru pludmale

EIROPAS VOLEJBOLA KONFEDERĀCIJAS  NĀCIJU KAUSA 2024 FINĀLS PLUDMALES VOLEJBOLĀ

Majoru pludmales smiltīs norisināsies Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Nāciju kausa fināls, kurā notiks izšķirošās cīņas par ceļazīmēm uz 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīru.

 

23. jūnijs, Mellužu estrāde un Kauguru pludmale

LĪGO SVĒTKI

Jūrmalnieki un pilsētas viesi aicināti baudīt saulgriežu nakts burvību pie ugunskuriem ar lustīgu Jāņu nakts programmu Kauguru pludmalē un Mellužu estrādē.

 

JŪLIJS

4. – 25. jūlijs, ceturtdienās, Jūrmalas Brīvdabas muzejs

ZIVJU KŪPINĀŠANA, DEGUSTĀCIJAS “CETURTDIENA – ZIVJU DIENA”

Jūrmalas Brīvdabas muzejā jūlijā, katru ceturtdienu norisināsies pasākumu cikls ”Ceturtdiena – zivju diena”. Pasākumā varēs vērot zivju kūpināšanas demonstrējumus, iesaistīties zivju sagatavošanas procesā un nobaudīt karsti kūpinātas zivis.

 

13. jūlijs, Mellužu estrāde

JŪRAS SVĒTKI

Jūrmala var lepoties ar kūrorta tradīcijām, bet vēl pirms tā, šajās teritorijās  saimniekojuši zvejnieki.  Arī šo svētku svinēšanas  tradīcijas pilsētai nav svešas. Jūras svētku apmeklētājus  iepriecinās radošas, muzikālas aktivitātes un zaļumballe.

 

13. jūlijs, Dzintari

JŪRMALAS VELOMARATONS

Jūrmalas velomaratons tradicionāli ir viens no lielākajiem šosejas riteņbraukšanas pasākumiem Latvijā. Riteņbraucējiem un sportisko aktivitāšu cienītājiem būs pieejamas trīs šosejas riteņbraukšanas distances. Katrs dalībnieks finišā tiks iepriecināts ar īpašām piemiņas medaļām no Jūrmalas. Plānota arī plaša izklaides programma gan dalībniekiem, gan apmeklētājiem.

 

13.–20. jūlijs, Dzintaru koncertzāle

JŪRMALAS FESTIVĀLS

Ar daudziem krāšņiem koncertiem no 13. līdz 20. jūlijam norisināsies ikgadējais  “Jūrmalas festivāls”, grandiozākais vasaras muzikālais notikums Dzintaru koncertzālē, pulcējot izcilus latviešu un ārzemju mūziķus. Koncertos uzstāsies pasaulslavenā vijolniece Kristīne Balanas, džeza pianists Džulians Džozefs (Julian Joseph, UK), tenors Aleksandrs Antoņenko, dziedātājs Jānis Šipkēvics, Jūrmalas festivāla orķestris, Liepājas Simfoniskais orķestris un citi. Festivāla īpašie viesi būs Barselonas flamenko balets no Spānijas. Skanēs arī skaistākās operu ārijas un koncerts “Dzimuši Latvijā” ar "lielo" un "uzlecošo" zvaigžņu piedalīšanos.

14. jūlijs,  Dzintaru pludmale

SAULLĒKTA KONCERTS

Tradicionāli notiks Saullēkta koncerts ar Elbas Filharmonijas galveno ērģelnieci, par ērģeļu karalieni dēvēto Ivetu Apkalnu.

 

20. jūlijs, Ķemeru kūrorta parks

ĶEMERU SVĒTKI

Svētkos atjaunotajā Ķemeru kūrorta parkā visas dienas garumā valdīs muzikāla noskaņa, būs izklaides pasākumi un izzinošas aktivitātes bērniem un pieaugušajiem, darbosies amatnieku darinājumu un gardumu tirdziņš, un kafejnīca.

 

AUGUSTS

3. augusts, Kauguri

JŪRMALAS KRĀSU SKRĒJIENS

Kauguros notiks gada jautrākais un krāsainākais skrējiens Jūrmalā. Piecus kilometrus garās distances laikā ikviens varēs piedzīvot neatkārtojamas krāsu festivāla sajūtas.

 

3. augusts, Dzintaru koncertzāle

FESTIVĀLS “BALETA ZVAIGZNES JŪRMALĀ”

Izcili dejotāji no Latvijas un ārvalstu baleta trupām uzstāsies Dzintaru koncertzālē festivālā “Baleta zvaigznes Jūrmalā”.

 

16.–17. augusts, Dzintaru Mežaparks

NAKTS EKSPEDĪCIJA ĢIMENĒM “NESTĀSTI PASACIŅAS”

Nakts piedzīvojums ģimenēm ar lieliem un maziem bērniem. Šis būs neaizmirstams vakars noslēpumiem bagātajā Dzintaru mežaparkā –  iespēja nokļūt īstā pasaku un pārsteigumu valstībā.

 

31. augusts, Kauguri

KAUGURU SVĒTKI

Rudens ieskaņu laikā kauguros tiek organizēti īsti svētki. Te varēs izbaudīt atraktīvus priekšnesumus, būs daudzveidīgas aktivitātes bērniem un jauniešiem. Svētku noslēgumā – koncerts.

visitjurmala.lv

Pasākumu norises datumi un laiki var mainīties