Cūkgaļas karbonāde ar kaulu
Sastāvdaļas:
350 g cūkgaļas karbonādes,
120 g franču kartupeļi Agata mini,
70 g mazie burkāniņi,
15 g sāls,
10 g cukura,
2 g melno graudu piparu,
2 g koriandra sēklu,
40 g olīveļļas,
25 g sviesta,
timiāns,
ķiploki,
rozmarīns,
10 g garšvielas cūkgaļai vai BBQ garšvielas.
Pagatavošana:
Sakapā timiānu, ķiploku, rozmarīnu, sasmalcina koriandru un melnos graudu piparus. Bļodā liek sagrieztu gaļu, ielej trīs ēdamkarotes olīveļļas, pieber sāli, cukuru, visu apmaisa un ļauj 20 minūtes iemarinēties. Gaļu apcep uz karstas pannas no abām pusēm, tad liek to stāvus uz tās malas, kur nav kaula, un katru pusi cep uz vidējas uguns 3–4 minūtes. Pēc tam sautē cepeškrāsnī vai pannā ar vāku, pielejot nedaudz ūdens. Kartupeļus iepriekš novāra sālsūdenī, burkānus 8–10 minūtes blanšē verdošā ūdenī. Kartupeļus un burkānus sagriež uz pusēm un cep karstā olīveļļā, pievienojot sāli, melnos piparus, ķiplokus, sviestu un zaļumus. Sīpolu marmelādei zilos sīpolus sagriež gareniskās šķēlītēs, cep uz pannas, līdz kļūst zeltaini. Pievieno cukuru, timiānu, pielej sarkanvīnu (var ūdeni), pieliek nedaudz sviesta, balzametiķi un upeņu ievārījumu, kā arī sāli un cukuru pēc garšas.
Restorāns Majorenhoff, Jūrmala, Jomas ielā 42.