Translate

Use Google to translate the site. We are not responsible for the accuracy of the translation.
A A
75%
100%
125%
Kontrasts
Uzmanību! Atceries iegādāties iebraukšanas caurlaidi Jūrmalā!

Jūrmalas Restorānu nedēļa, 19. novembris – 1. decembris, 2024

Izsmalcinātu garšu cienītāji ir aicināti piedzīvot Jūrmalas Restorānu nedēļu, kas pilsētā norisināsies no 19. novembra līdz 1. decembrim. Pasākumā piedalīsies kopskaitā 25 pilsētas restorāni un kafejnīcas, piedāvājot trīs cenu kategoriju ēdienkartes (25, 35 un 45 eiro). Šoreiz ēdienkartēs iezīmējas plaša pasaules garšu trajektorija – no Japānas, Armēnijas un Gruzijas līdz Itālijai, Vācijai un Peru. Gardēžiem tā ir iespēja izbaudīt ne tikai daudzveidīgo kulināro piedāvājumu, bet arī Jūrmalas apkaimju šarmu un rudens noskaņu.

Šogad Restorānu nedēļas pieturpunktu sarakstu veido: “Michelin” 2024. un 2025. gada ceļvedī iekļautais 36. line Grill Restaurant, restorāni Faces, Grill & Fish, Grilbārs House of Light, Il Sole, Sakura, Villa Joma, Zelta teļš, Lielupe, Laivas, MO:Restbar, Majorenhoff, Neptūns, View&Seafood Grill un Lokāls Veranda. Sarakstā iekļauti arī armēņu restorāni Nojan Tapan, Yerevan Pandok un Zangezur, gruzīnu restorāni Kaheti, Kinza House, Mimino un Marani, kā arī kafejnīcas Zem burām, Annas mājas kafejnīca un Kafijas stūrītis.

Aicinām iepazīties ar restorānu īpaši veidoto piedāvājumu un ļauties garšu ceļojumam! 

Restorānu piedāvājumi

36. Line Grill Restaurant

Skatīt piedāvājumu

36. Line Grill Restaurant

Cena 45 EUR

Aukstā uzkoda pēc izvēles:

Akmeņasara sashimi ar halapeņjo piparu, ingvera glazūru un foreļu ikriem

Plānas teļa gaļas šķēles ar Indijas riekstu un piparmētru čatniju

Biešu “simfonija” ar kraukšķīgu saldskābmaizi un putota kazas siera kanelonī (veģetārs)

Karstā uzkoda vai zupa pēc izvēles:

Saldā kartupeļa un ķirbju krēmzupa ar Latvijas stracciatella sieru (veģetārs)

Tvaicētas līdakas frikadeles ar puķkāpostu, karamelizēta sviesta musu un mārrutkiem

Kraukšķīgs kišlorēns ar meža sēnēm, spinātiem un lauku olu dzeltenumu (veģetārs)

Jēra gaļas zupa ar citronzāli, laima lapām un svaigu koriandru

Pamatēdiens pēc izvēles:

Butes fileja ar garšaugu garoziņu, pikanto garneļu pildījumu un sakņu dārzeņu gratēnu

Astoņkājis ar kartupeļu un rudens ābolu gaisīgo musu, kūpinātas paprikas mērci

Pīles fileja ar brūkleņu-ingvera mērci, kraukšķīgu polentu un mini dārzeņiem

Seleriju saknes “steiks” ar kokosriekstu mērci un dārzeņu-kvinojas ratatuju (veģetārs)

Deserts pēc izvēles:

Siltais ābolu pīrāgs ar norvēģu siera saldējumu

Vegāniskais pekanriekstu braunijs ar ogu sorbetu

Kulfi saldējums ar mandelēm, pistācijām un safrānu

*Restorāns 36.line Grill Restaurant ir iekļauts prestižajā Michelin 2025. gada ceļvedī.

Annas Mājas kafejnīca

Skatīt piedāvājumu

Annas Mājas kafejnīca

Cena 25; 45 EUR

 

Cena: 25 EUR

Kompliments:

Aperitīvs dzīves garšas baudīšanai

Uzkoda pēc izvēles:

Panētas tīģergarneles ar jogurta-citrona mērci

Ķirbju biezzupa ar rozmarīnu, Parmas sieru un brusketu ar smērsieru

Pamatēdiens:

Spaghettoni pasta ar spinātiem un gorgonzola siera krēmu

Deserts:

Panna cotta krēms ar meža ogu mērci

Dzērieni:

Kafija vai tēja

 

 

Cena: 45 EUR

Kompliments:

Aperitīvs vakara priekam

Uzkoda pēc izvēles:

Brusketas ar smērsieru, kūpinātu lasi, sarkaniem ikriem un kaperiem

Kompliments:

Citronu sorbets

Zupa:

Ķirbju biezzupa ar rozmarīnu un Parmas sieru

Pamatēdiens:

Sautētas truša kājiņas baltvīna mērcē ar batātēm, vīnogām un rozmarīnu
Glāze Itālijas saules (vīns)

Deserts:

Ceptas bumbiera laiviņas ar saldo un pikanto gorgonzola sieru, ciedru riekstiem un medu

Dzērieni:

Kafija vai tēja

Annas Mājas kafejnīca

Skatīt piedāvājumu

Faces

Cena 45 EUR

(Izvēloties tikai veģetāros ēdienus – 35 EUR)

Uzkoda pēc izvēles:

Cepts burrata siers ar romesco mērci un San Marzano tomātiem (veģetārs)

Franču varžu kājiņas ar chorizo pupiņām teriyaki glazūrā

Spāņu paprikas krēmzupa ar kūpinātu laša kroketi un estragona eļļu

Pamatēdiens pēc izvēles:

Teļa filejas Cordon Bleu ar trifeļu kartupeli un putotu sēņu mērci

Atlantijas menca ar kūpinātu čauderu un melnajām mīdijām

Biešu paelja ar spāņu kazas sieru un zaļumiem (veģetārs)

Deserts:

Aveņu siera kūka restorāna Faces stilā

Dzērieni:

Ūdens, kafija vai tēja

Grill & Fish Jomas terase

Skatīt piedāvājumu

Grill & Fish Jomas terase

Cena 35 EUR

Uzkoda pēc izvēles:

Vongole gliemenes baltvīna un pesto mērcē ar grauzdētu ķiploku bageti

Burrata siers ar lapu salātiem, ķiršu tomātiem un pesto mērci

Pamatēdiens pēc izvēles:

Grilēts jūras asaris ar Vidusjūras gaumē gatavotiem dārzeņiem un citronu-medus mērci

Krāsnī gatavotas cūkgaļas ribiņas ar ceptiem kartupeļiem, štovētiem kāpostiem un viskija-ābolu BBQ mērci

Deserts pēc izvēles:

Rudens ābolu un svaigā siera strūdele ar saldējumu un mūsu dārza cidoniju sīrupu

Šokolādes krēma kūka ar riekstiem, pasniegta ar karameļu mērci un ogām

Dzērieni:

Galda ūdens ar augļiem, kafija vai tēja

House of Light Grilbārs

Skatīt piedāvājumu

House of Light Grilbārs

Cena 35 EUR

Uzkoda pēc izvēles:

Warmer Bayerischer Salat jeb Siltie Bavārijas salāti: bekons, kartupeļi, kaperi, kornišoni, sarkanie sīpoli, maurloki, pētersīļi, vinegreta mērce

Bayerische Biersuppe jeb Bavāriešu alus zupa: puravi, selerija, burkāni, kartupeļi, sīpoli, rutks

 

Šefpavāra kompliments

 

Pamatēdiens pēc izvēles:

In Rotwein gekochter Hirsch jeb Sarkanvīnā un tumšajās plūmēs marinēta brieža karbonāde ar zirņu biezeni, apceptiem sakņu dārzeņiem, sautētiem sarkanajiem kāpostiem, sarkanvīna mērci

Gebratener Kabeljau jeb Cepta mencas fileja ar burkānu biezeni, apceptu selerijas sakni, balto sparģeli, sviesta-estragona emulsijas mērci

Wildkohlroulade jeb Savvaļas kāpostu veģetārais sainis ar burkānu biezeni, alus-siera mērci

Deserts:

Apfelstrudel jeb Ābolu strūdele ar vaniļas saldējumu un medus ikriem

Il Sole

Cena 45 EUR

Kompliments:

Salsas un olīvu asorti, svaigi cepta fokača ar mājās gatavotu pesto

Uzkoda pēc izvēles:

Brusketa trio: tīģergarneles ar avokado, mocarella siers ar tomātiem, prošuto un olīvu tapenāde

Baklažānu salāti: tomāti, baziliks, straciatella siers, olīvu un kaltētu tomātu mērce, sarkanie sīpoli (veģetārs)

Artišoku krēmzupa: baravikas, kazas siers (veģetārs)

Pamatēdiens pēc izvēles:

Vesuvio pasta Tom Yum gaumē: garneles, liellopa fileja, citronzāle, saldais krējums, pētersīlis, kraukšķīgie sīpoli

Cotoletta alla Milanese jeb Milānas teļa gaļas karbonāde ar svaigu tomātu un sarkano sīpolu salātiem, rukolu

Risoto ar pecorino sieru: mascarpone un trifeļu krēms (veģetārs)

Deserts pēc izvēles:

Klasiskais tiramisu

Vaniļas Panna cotta ar zemeņu minestrone

Kafijas stūrītis

Skatīt piedāvājumu

Kafijas stūrītis

Cena 35 EUR

Šefpavāra kompliments

 

Uzkoda pēc izvēles:

Rudens lapu salāti: cepts ķirbis, kazas siers, salātu lapas, pekanrieksti, smiltsērkšķu emulsija

Ziedkāpostu–pastinaka krēmzupa ar melnajām trifelēm un trifeļu eļļu

Pamatēdiens pēc izvēles:

Pīles konfits sarkanvīna mērcē ar kartupeļu–batātes biezeni, sautētiem sarkanajiem kāpostiem, krēmīgiem spinātiem

Ratatouille: baklažāni, cukīni, tomāti, baltvīna un pesto mērce

Deserts:

Crêpes Suzette ar apelsīnu mērci un vaniļas saldējumu

Dzērieni:

Garšaugūdens, kafija vai tēja

Papildu:

Pašceptas maizes groziņš

Kaheti

Cena 35 EUR

Uzkoda:

Gruzijas mājas siera izlase ar mājas ievārījumu un karamelizētiem valriekstiem

Pamatēdiens pēc izvēles:

Savvaļas zandarts ar granātābolu-valriekstu mērci un burkānu-kartupeļu biezeni

Grillētas teļa ribas ar brūkleņu mērci un batātēm

Veģetārā dolma ar jogurta mērci

Deserts:

Klasiska Panna cotta ar svaigu Gruzijas vīnogu mērci

Dzērieni: 

Sagaidīšanas dzēriens

Kinza House

Cena 45 EUR

(piedāvājums ir spēkā tikai darba dienās)

Kompliments:

Baraviku kapučīno ar topinambūriem

Uzkoda:

Trifeļu hinkaļi

Pamatēdiens:

Jaunzēlandes jēra karē ar uz oglēm ceptiem baklažāniem un jonjoli garšaugiem, granātābolu un sīpolu mērci

Deserts:

Granātābolu tarte

Dzērieni:

Ūdens, tēja vai kafija

Laivas

Cena 45 EUR

(izvēloties tikai veģetāros ēdienus – 35 EUR)

Kompliments:

Glāze dzirkstošā vīna

Uzkoda pēc izvēles:

Avokado tartars ar kaltētu tomātu pesto (veģetārs)

Gliemeži burgundiešu gaumē

Kompliments:

Mājas maize ar noisette sviestu

Pamatēdiens pēc izvēles:

Ratatouille ar tomātu un paprikas mērci (veģetārs)

Boeuf Bourguignon jeb Liellopu gaļa Burgundijas gaumē ar bordelaise mērci

Deserts:

Kokosa blancmange ar balto šokolādi, avenēm un vaniļas mērci

Lielupe

Cena 45 EUR

Uzkoda pēc izvēles:

Brieža tartars ar brioche maizes grauzdiņu un marinētām sēnēm

Svilināts Buche de Chevre siers ar rabarberu čatniju

Kompliments:

Pamatēdienam piemeklēta glāze vīna

Pamatēdiens pēc izvēles:

Cepta sarkanā asara fileja ar zaļo zirnīšu-kokosriekstu biezeni, edami pupiņām un ceptu pastinaka sakni

Black Angus Striploin steiks ar ceptām stepes baravikām un saldā kartupeļa–portvīna biezeni

Deserts:

Šampanieša zabaione ar svaigām ogām

Dzērieni:

Ūdens, kafija vai tēja

Papildu kompliments:

Atlaižu kupons 50% apmērā Wellness centra apmeklējumam*

Iespēja apmeklēt Lielupe Wellness centru ar 50% atlaidi visu Jūrmalas restorānu nedēļas norises laiku (19.11.–01.12.2024.), izņemot piektdienas un sestdienas (22.11., 23.11. un 29.11., 30.11.)!

Galda rezervācija: restaurant@semarahhotels.com

Lokāls Veranda

Skatīt piedāvājumu

Lokāls Veranda

Cena 35 EUR

Kompliments:

Jūras ķemmīšu ceviche ar čili tomātiem un avokado krēmu

Zupa:

Dzelteno lēcu zupa ar strūdeli, kas gatavota no batātes, plucinātas liellopu gaļas un salsa verde-ķiploku aizdarā

Pamatēdiens pēc izvēles:

Paltusa fileja ar pērļu kuskusu, spinātiem, La Verna mērci un guanciale drumstalām

Jēra gaļas cepetis, sutināts sakņu-dārzeņu virumā ar sarkanvīnu, pasniegts ar pastinaka biezeni un medus bietēm

Deserts:

Suspiro de limeña – karamelizēts iebiezinātais piens ar olu-ruma putām un aveņu mērci

Majorenhoff

Cena 45 EUR

Piedāvājums sastāv no 6 ēdienu kārtām:

Truša gaļas pastēte uz kristāla maizes

Jūras ķemmīšu carpaccio ar mango-čili salsu un melnajiem ikriem

Stores fileja, gatavota zemā temperatūrā ar ķirbja musu un estragona aioli

Ķirbja-ingvera sorbets

Jēra filejas mozaīka ar kartupeļu pavé, apkūpinātu topinambūra biezeni un kadiķogu demi-glace mērci

Aveņu-kokosriekstu muss ar aveņu konfitu un kraukšķīgu mandeļu skaidu kārtiņu

Marani

Cena 25; 35; 45 EUR

 

Cena: 25 EUR

Aukstā uzkoda:

Phali izlase: dārzeņi ar riekstiem, ķiploku un gruzīnu garšaugiem

Karstā uzkoda:

Lobiani: pīrāgs ar sarkanām pupiņām un gruzīnu garšaugiem

Pamatēdiens:

Krāsnī cepti kartupeļi

 


Cena: 35 EUR

Uzkoda:

Soko: šampinjoni ar Suluguni sieru

Pamatēdiens:

Čanahi: sautēta jēra gaļa ar tomātiem, kartupeļiem, baklažāniem un sīpoliem

Kompliments:

Hinkaļi


 

Cena: 45 EUR

Šašliku izlase:

Jēra gaļa, vista, cūkgaļas šašliks Marani, cūkgaļas šašliks gruzīnu gaumē, pasniegts ar tkemali, sacibeli un adžikas mērcēm

Piedevas pēc izvēles:

Svaigie salāti gruzīnu gaumē

Kartupeļi mājas gaumē

Mimino

Cena 35 EUR

Kompliments:

Mājas kompota glāze vai gruzīnu sarkanvīna glāze 

Zupa:

Tatariahni (gruzīnu liellopu zupa ar grauzdiņiem)

Uzkoda:

Šefpavāra vistas salāti

Pamatēdiens: 

Hinkluki ar sieru un kartupeļiem krējuma-ķiploku mērcē

Deserts:

Citronu tarte

Mājas ievārījums 

Dzērieni:

Kafija/tēja

Neptūns

Cena 35 EUR

Zupa:

Meža sēņu zupa, pasniegta ar siera groziņu un diļļu pērlēm

Pamatēdiens pēc izvēles:

Kukurūzas cālis ar pērļu grūbām un baltvīna sviesta mērci

Laša rullīši, pildīti ar trīs veidu sieriem un garnelēm, pasniegti ar rīsiem, sezonas brokoli un bisque mērci

Deserts:

Bezē kūka “Pavlova” ar ķirbju krēmu

Piezīme:

Restorānu nedēļas laikā tiks piedāvāti ēdieniem piemeklēti vīni par īpašu cenu.

23.11.2024 plkst. 18:00 aicinām baudīt restorānu nedēļas vakariņas kopā ar “Prike Latvija” vīnzini Aigaru Vīksni un uzzināt vairāk par vīnu pasauli. Iepriekšēja rezervācija ir obligāta.

Nojan Tapan

Cena 35; 45 EUR

 

Cena: 35 EUR

Aukstā uzkoda:

Baklažāni ar fetaki un valriekstiem

Karstā uzkoda:

Hačapuri

Zupa:

Harčo

Pamatēdiens:

Čalahadžs Erevānas gaumē

Dzērieni:

Ūdens

 

Cena: 45 EUR (divām personām)

Uzkoda:

Imam-bajaldi baklažāni

Pamatēdiens:

Cūkgaļas kakla karbonādes šašliks un vistas gaļas šašliks ar ceptiem kartupeļiem un sīpoliem

Deserts:

Kūka “Napoleons”

Dzērieni:

Ūdens

RestBar Mo

Cena 35 EUR

Kompliments:

Cepts tofu ar unaghi mērci un mandeļu skaidām

Uzkoda pēc izvēles:

Miso zupa ar baklažāniem un kazas sieru

Tunča salāti ar marinētu fenheli un īpašo yasai mērci

Pamatēdiens pēc izvēles:

Jūras asaris ar fregola pastu, mīdijām un kukurūzas mērci

Uz grilla cepts ziedkāposts ar miso mērci un karamelizētiem puraviem

Deserts:

Cepti augļi ar karameļu mērci

Bumbieru tarte ar mandeļu krēmu

Sakura

Cena 35 EUR

Zupa:

Ķirbju zupa ar bekonu: dārzeņi, putukrējums, anīss, bekons, ķirbju sēklas

Pamatēdiens:

Astoņkājis ar grilētiem dārzeņiem: astoņkājis, dārzeņi, olīveļļa, zivju mērce

Deserts:

Pudiņš ar chia sēklām un mango: chia sēklas, mango biezenis, kokosriekstu piens

Dzērieni:

Pašgatavots mājas dzērveņu dzēriens

VIEW Restaurant – Seafood & Grill

Skatīt piedāvājumu

VIEW Restaurant – Seafood & Grill

Cena 45 EUR

Kompliments no šefpavāra

 

Uzkoda pēc izvēles:

Baltijas zivju soļanka ar lasi, samu, garnelēm, sīpoliem, burkāniem, olīvām, kartupeļiem, krējumu, tomātiem

Foie gras eskalops uz mājās gatavotas brioche maizītes ar ābolu pērlēm un brūklenēm šampanietī

Grilēts pildīts avokado ar turku zirņiem, kuskusu, kukurūzu, tomātu salsu  (veģetārs)

Kompliments:

Sorbets ar rabarberiem un vaniļu

Pamatēdiens pēc izvēles:

Fēru salu lasis sinepju glazūrā ar zaļajiem sparģeļiem un kartupeļu gratēnu

Pīles fileja ar pastinaka biezeni, Madeiras mērci un biešu čipsiem

Burgers ar Wagyu liellopa gaļu, karamelizētiem sīpoliem, Čedaras sieru, salātu lapām, lociņiem un kūpinātu majonēzi

Ziedkāposti tempurā ar maigu mango karija mērci (veģetārs)

Deserts pēc izvēles:

Gaisīgā šokolādes kūka ar vaniļas mērci un avenēm

Silts ābolu flāns ar brūkleņu mērci un tonkas pupiņu saldējumu

Villa Joma

Cena 35; 45 EUR

 

Cena: 35 EUR

Uzkoda pēc izvēles:

Burrata siers ar pistāciju un pētersīļu pesto, artišokiem un cukini salātiem

Cepts camembert siers ar prošuto, karamelizētiem sīpoliem un zemenēm balzāmetiķa un melno piparu mērcē

Pamatēdiens pēc izvēles:

Milānas osso buco ar jauno kartupeļu biezeni

Cepts jūras asaris ar tomātiem, sparģeļiem un pesto mērci

Baklažāni alla parmigiana

Kompliments:

Arančīni ar tīģergarnelēm, chorizo un tomātu-bazilika mērci

Deserts:

Klasiskais tiramisu vai limoncello kūka

 

Cena: 45 EUR (piedāvājums sastāv no 5 ēdienu kārtām)

Toskānas brusketu izlase

- Cepta paprika ar sicīliešu anšoviem

- Prošuto ar krēmsieru, rukolu un balzamiko krēmu

- Cepts camembert siers ar sīpolu marmelādi

Dažādu krāsu tomātu karpačo ar stracciatella sieru un pesto mērci

Arančīni ar tīģergarnelēm, chorizo un tomātu-bazilika mērci

Liellopa filejas steiks ar zaļo sviestu un siltiem spinātu un chorizo salātiem

Klasiskais tiramisu vai limoncello kūka

Yerevan Pandok

Skatīt piedāvājumu

Yerevan Pandok

Cena 45 EUR

Uzkoda:

Brusketa ar lēcām, žāvētām aprikozēm un valriekstiem

Pamatēdiens:

Cepts jūras asaris un kartupeļi ar granātābolu mērci

Deserts:

Burkānu-valriekstu kūka ar iebiezinātā piena un siera krēmu

Dzērieni:

Citronūdens ar piparmētru

Zangezur

Cena 45 EUR

(piedāvājums divām personām)

Uzkoda pēc izvēles:

Baklažāni ar riekstiem un sieru

Avokado salāti ar lasi

Pamatēdiens pēc izvēles:

Grilētas gaļas piedāvājums divām personām: jēra gaļa, cūkgaļas kakla karbonāde, ļuļa kebabs no jēra un liellopu gaļas, ļuļa kebabs no vistas gaļas. Pasniegts ar marinētiem sīpoliem, kāpostu salātiem, vārītiem ceptiem kartupeļiem, adžikas vai ķiploku mērci

Jūras velšu trio: zandarts, lasis, garneles. Pasniegts ar marinētiem sīpoliem, kāpostu salātiem un kartupeļu biezeni

Deserts:

Bezē kūka “Pavlova” ar svaigām ogām

Dzērieni:

Armēņu tēja

Zelta teļš

Cena 25; 35; 45 EUR

 

Cena: 25 EUR

Uzkoda:

Salāti ar zemeņu salsu, grilētu brie sieru un ciedru riekstiem

Pamatēdiens:

Karstais kokteilis no apceptiem baby dārzeņiem ar pikantu jogurta mērci

Deserts:

Saldais Hoshi rullītis ar japāņu pankūku

Kompliments

 

Cena: 35 EUR

Uzkoda:

Salāti ar zemeņu salsu, grilētu brie sieru un ciedru riekstiem

Pamatēdiens:

Dry Age New-York steiks ar sautētu artišoku, ķiploku un muskatriekstu-ingvera mērci

Deserts:

Baltās šokolādes sfēra ar brauniju un sālītu karameli

Kompliments

 

Cena: 45 EUR

Uzkoda:

Salāti ar zemeņu salsu, grilētu brie sieru un ciedru riekstiem

Pamatēdiens:

Jūras asaru duets ar ķemmīšgliemenēm ar Beluga lēcām un trifeļu mērci

Deserts:

Baltās šokolādes sfēra ar brauniju un sālītu karameli

Kompliments

Zem Burām

Cena 35 EUR

Zupa:

Sarkano lēcu zupa (Mercimek çorbası)

Pamatēdiens:

Lēni gatavota jēra gaļa ar pitas maizi un svaigiem dārzeņiem (Kuzu Tandir)

Deserts:

Turku gardums Katmer ar pistācijām (Antep Fıstıklı Katmer)

Dzērieni:

Turku kafija vai tēja

Šefpavāra kompliments