Jūrmalas Restorānu nedēļa, 19. novembris – 1. decembris, 2024
Izsmalcinātu garšu cienītāji ir aicināti piedzīvot Jūrmalas Restorānu nedēļu, kas pilsētā norisināsies no 19. novembra līdz 1. decembrim. Pasākumā piedalīsies kopskaitā 25 pilsētas restorāni un kafejnīcas, piedāvājot trīs cenu kategoriju ēdienkartes (25, 35 un 45 eiro). Šoreiz ēdienkartēs iezīmējas plaša pasaules garšu trajektorija – no Japānas, Armēnijas un Gruzijas līdz Itālijai, Vācijai un Peru. Gardēžiem tā ir iespēja izbaudīt ne tikai daudzveidīgo kulināro piedāvājumu, bet arī Jūrmalas apkaimju šarmu un rudens noskaņu.
Šogad Restorānu nedēļas pieturpunktu sarakstu veido: “Michelin” 2024. un 2025. gada ceļvedī iekļautais 36. line Grill Restaurant, restorāni Faces, Grill & Fish, Grilbārs House of Light, Il Sole, Sakura, Villa Joma, Zelta teļš, Lielupe, Laivas, MO:Restbar, Majorenhoff, Neptūns, View&Seafood Grill un Lokāls Veranda. Sarakstā iekļauti arī armēņu restorāni Nojan Tapan, Yerevan Pandok un Zangezur, gruzīnu restorāni Kaheti, Kinza House, Mimino un Marani, kā arī kafejnīcas Zem burām, Annas mājas kafejnīca un Kafijas stūrītis.
Aicinām iepazīties ar restorānu īpaši veidoto piedāvājumu un ļauties garšu ceļojumam!
Restorānu piedāvājumi
36. Line Grill Restaurant
Skatīt piedāvājumu36. Line Grill Restaurant
Cena 45 EUR
Aukstā uzkoda pēc izvēles:
Akmeņasara sashimi ar halapeņjo piparu, ingvera glazūru un foreļu ikriem
Plānas teļa gaļas šķēles ar Indijas riekstu un piparmētru čatniju
Biešu “simfonija” ar kraukšķīgu saldskābmaizi un putota kazas siera kanelonī (veģetārs)
Karstā uzkoda vai zupa pēc izvēles:
Saldā kartupeļa un ķirbju krēmzupa ar Latvijas stracciatella sieru (veģetārs)
Tvaicētas līdakas frikadeles ar puķkāpostu, karamelizēta sviesta musu un mārrutkiem
Kraukšķīgs kišlorēns ar meža sēnēm, spinātiem un lauku olu dzeltenumu (veģetārs)
Jēra gaļas zupa ar citronzāli, laima lapām un svaigu koriandru
Pamatēdiens pēc izvēles:
Butes fileja ar garšaugu garoziņu, pikanto garneļu pildījumu un sakņu dārzeņu gratēnu
Astoņkājis ar kartupeļu un rudens ābolu gaisīgo musu, kūpinātas paprikas mērci
Pīles fileja ar brūkleņu-ingvera mērci, kraukšķīgu polentu un mini dārzeņiem
Seleriju saknes “steiks” ar kokosriekstu mērci un dārzeņu-kvinojas ratatuju (veģetārs)
Deserts pēc izvēles:
Siltais ābolu pīrāgs ar norvēģu siera saldējumu
Vegāniskais pekanriekstu braunijs ar ogu sorbetu
Kulfi saldējums ar mandelēm, pistācijām un safrānu
*Restorāns 36.line Grill Restaurant ir iekļauts prestižajā Michelin 2025. gada ceļvedī.
Annas Mājas kafejnīca
Skatīt piedāvājumuAnnas Mājas kafejnīca
Cena 25; 45 EUR
Cena: 25 EUR
Kompliments:
Aperitīvs dzīves garšas baudīšanai
Uzkoda pēc izvēles:
Panētas tīģergarneles ar jogurta-citrona mērci
Ķirbju biezzupa ar rozmarīnu, Parmas sieru un brusketu ar smērsieru
Pamatēdiens:
Spaghettoni pasta ar spinātiem un gorgonzola siera krēmu
Deserts:
Panna cotta krēms ar meža ogu mērci
Dzērieni:
Kafija vai tēja
Cena: 45 EUR
Kompliments:
Aperitīvs vakara priekam
Uzkoda pēc izvēles:
Brusketas ar smērsieru, kūpinātu lasi, sarkaniem ikriem un kaperiem
Kompliments:
Citronu sorbets
Zupa:
Ķirbju biezzupa ar rozmarīnu un Parmas sieru
Pamatēdiens:
Sautētas truša kājiņas baltvīna mērcē ar batātēm, vīnogām un rozmarīnu
Glāze Itālijas saules (vīns)
Deserts:
Ceptas bumbiera laiviņas ar saldo un pikanto gorgonzola sieru, ciedru riekstiem un medu
Dzērieni:
Kafija vai tēja
Annas Mājas kafejnīca
Skatīt piedāvājumuFaces
Skatīt piedāvājumuFaces
Cena 45 EUR
(Izvēloties tikai veģetāros ēdienus – 35 EUR)
Uzkoda pēc izvēles:
Cepts burrata siers ar romesco mērci un San Marzano tomātiem (veģetārs)
Franču varžu kājiņas ar chorizo pupiņām teriyaki glazūrā
Spāņu paprikas krēmzupa ar kūpinātu laša kroketi un estragona eļļu
Pamatēdiens pēc izvēles:
Teļa filejas Cordon Bleu ar trifeļu kartupeli un putotu sēņu mērci
Atlantijas menca ar kūpinātu čauderu un melnajām mīdijām
Biešu paelja ar spāņu kazas sieru un zaļumiem (veģetārs)
Deserts:
Aveņu siera kūka restorāna Faces stilā
Dzērieni:
Ūdens, kafija vai tēja
Grill & Fish Jomas terase
Skatīt piedāvājumuGrill & Fish Jomas terase
Cena 35 EUR
Uzkoda pēc izvēles:
Vongole gliemenes baltvīna un pesto mērcē ar grauzdētu ķiploku bageti
Burrata siers ar lapu salātiem, ķiršu tomātiem un pesto mērci
Pamatēdiens pēc izvēles:
Grilēts jūras asaris ar Vidusjūras gaumē gatavotiem dārzeņiem un citronu-medus mērci
Krāsnī gatavotas cūkgaļas ribiņas ar ceptiem kartupeļiem, štovētiem kāpostiem un viskija-ābolu BBQ mērci
Deserts pēc izvēles:
Rudens ābolu un svaigā siera strūdele ar saldējumu un mūsu dārza cidoniju sīrupu
Šokolādes krēma kūka ar riekstiem, pasniegta ar karameļu mērci un ogām
Dzērieni:
Galda ūdens ar augļiem, kafija vai tēja
House of Light Grilbārs
Skatīt piedāvājumuHouse of Light Grilbārs
Cena 35 EUR
Uzkoda pēc izvēles:
Warmer Bayerischer Salat jeb Siltie Bavārijas salāti: bekons, kartupeļi, kaperi, kornišoni, sarkanie sīpoli, maurloki, pētersīļi, vinegreta mērce
Bayerische Biersuppe jeb Bavāriešu alus zupa: puravi, selerija, burkāni, kartupeļi, sīpoli, rutks
Šefpavāra kompliments
Pamatēdiens pēc izvēles:
In Rotwein gekochter Hirsch jeb Sarkanvīnā un tumšajās plūmēs marinēta brieža karbonāde ar zirņu biezeni, apceptiem sakņu dārzeņiem, sautētiem sarkanajiem kāpostiem, sarkanvīna mērci
Gebratener Kabeljau jeb Cepta mencas fileja ar burkānu biezeni, apceptu selerijas sakni, balto sparģeli, sviesta-estragona emulsijas mērci
Wildkohlroulade jeb Savvaļas kāpostu veģetārais sainis ar burkānu biezeni, alus-siera mērci
Deserts:
Apfelstrudel jeb Ābolu strūdele ar vaniļas saldējumu un medus ikriem
Il Sole
Skatīt piedāvājumuIl Sole
Cena 45 EUR
Kompliments:
Salsas un olīvu asorti, svaigi cepta fokača ar mājās gatavotu pesto
Uzkoda pēc izvēles:
Brusketa trio: tīģergarneles ar avokado, mocarella siers ar tomātiem, prošuto un olīvu tapenāde
Baklažānu salāti: tomāti, baziliks, straciatella siers, olīvu un kaltētu tomātu mērce, sarkanie sīpoli (veģetārs)
Artišoku krēmzupa: baravikas, kazas siers (veģetārs)
Pamatēdiens pēc izvēles:
Vesuvio pasta Tom Yum gaumē: garneles, liellopa fileja, citronzāle, saldais krējums, pētersīlis, kraukšķīgie sīpoli
Cotoletta alla Milanese jeb Milānas teļa gaļas karbonāde ar svaigu tomātu un sarkano sīpolu salātiem, rukolu
Risoto ar pecorino sieru: mascarpone un trifeļu krēms (veģetārs)
Deserts pēc izvēles:
Klasiskais tiramisu
Vaniļas Panna cotta ar zemeņu minestrone
Kafijas stūrītis
Skatīt piedāvājumuKafijas stūrītis
Cena 35 EUR
Šefpavāra kompliments
Uzkoda pēc izvēles:
Rudens lapu salāti: cepts ķirbis, kazas siers, salātu lapas, pekanrieksti, smiltsērkšķu emulsija
Ziedkāpostu–pastinaka krēmzupa ar melnajām trifelēm un trifeļu eļļu
Pamatēdiens pēc izvēles:
Pīles konfits sarkanvīna mērcē ar kartupeļu–batātes biezeni, sautētiem sarkanajiem kāpostiem, krēmīgiem spinātiem
Ratatouille: baklažāni, cukīni, tomāti, baltvīna un pesto mērce
Deserts:
Crêpes Suzette ar apelsīnu mērci un vaniļas saldējumu
Dzērieni:
Garšaugūdens, kafija vai tēja
Papildu:
Pašceptas maizes groziņš
Kaheti
Skatīt piedāvājumuKaheti
Cena 35 EUR
Uzkoda:
Gruzijas mājas siera izlase ar mājas ievārījumu un karamelizētiem valriekstiem
Pamatēdiens pēc izvēles:
Savvaļas zandarts ar granātābolu-valriekstu mērci un burkānu-kartupeļu biezeni
Grillētas teļa ribas ar brūkleņu mērci un batātēm
Veģetārā dolma ar jogurta mērci
Deserts:
Klasiska Panna cotta ar svaigu Gruzijas vīnogu mērci
Dzērieni:
Sagaidīšanas dzēriens
Kinza House
Skatīt piedāvājumuKinza House
Cena 45 EUR
(piedāvājums ir spēkā tikai darba dienās)
Kompliments:
Baraviku kapučīno ar topinambūriem
Uzkoda:
Trifeļu hinkaļi
Pamatēdiens:
Jaunzēlandes jēra karē ar uz oglēm ceptiem baklažāniem un jonjoli garšaugiem, granātābolu un sīpolu mērci
Deserts:
Granātābolu tarte
Dzērieni:
Ūdens, tēja vai kafija
Laivas
Skatīt piedāvājumuLaivas
Cena 45 EUR
(izvēloties tikai veģetāros ēdienus – 35 EUR)
Kompliments:
Glāze dzirkstošā vīna
Uzkoda pēc izvēles:
Avokado tartars ar kaltētu tomātu pesto (veģetārs)
Gliemeži burgundiešu gaumē
Kompliments:
Mājas maize ar noisette sviestu
Pamatēdiens pēc izvēles:
Ratatouille ar tomātu un paprikas mērci (veģetārs)
Boeuf Bourguignon jeb Liellopu gaļa Burgundijas gaumē ar bordelaise mērci
Deserts:
Kokosa blancmange ar balto šokolādi, avenēm un vaniļas mērci
Lielupe
Skatīt piedāvājumuLielupe
Cena 45 EUR
Uzkoda pēc izvēles:
Brieža tartars ar brioche maizes grauzdiņu un marinētām sēnēm
Svilināts Buche de Chevre siers ar rabarberu čatniju
Kompliments:
Pamatēdienam piemeklēta glāze vīna
Pamatēdiens pēc izvēles:
Cepta sarkanā asara fileja ar zaļo zirnīšu-kokosriekstu biezeni, edami pupiņām un ceptu pastinaka sakni
Black Angus Striploin steiks ar ceptām stepes baravikām un saldā kartupeļa–portvīna biezeni
Deserts:
Šampanieša zabaione ar svaigām ogām
Dzērieni:
Ūdens, kafija vai tēja
Papildu kompliments:
Atlaižu kupons 50% apmērā Wellness centra apmeklējumam*
Iespēja apmeklēt Lielupe Wellness centru ar 50% atlaidi visu Jūrmalas restorānu nedēļas norises laiku (19.11.–01.12.2024.), izņemot piektdienas un sestdienas (22.11., 23.11. un 29.11., 30.11.)!
Galda rezervācija: restaurant@semarahhotels.com
Lokāls Veranda
Skatīt piedāvājumuLokāls Veranda
Cena 35 EUR
Kompliments:
Jūras ķemmīšu ceviche ar čili tomātiem un avokado krēmu
Zupa:
Dzelteno lēcu zupa ar strūdeli, kas gatavota no batātes, plucinātas liellopu gaļas un salsa verde-ķiploku aizdarā
Pamatēdiens pēc izvēles:
Paltusa fileja ar pērļu kuskusu, spinātiem, La Verna mērci un guanciale drumstalām
Jēra gaļas cepetis, sutināts sakņu-dārzeņu virumā ar sarkanvīnu, pasniegts ar pastinaka biezeni un medus bietēm
Deserts:
Suspiro de limeña – karamelizēts iebiezinātais piens ar olu-ruma putām un aveņu mērci
Majorenhoff
Skatīt piedāvājumuMajorenhoff
Cena 45 EUR
Piedāvājums sastāv no 6 ēdienu kārtām:
Truša gaļas pastēte uz kristāla maizes
Jūras ķemmīšu carpaccio ar mango-čili salsu un melnajiem ikriem
Stores fileja, gatavota zemā temperatūrā ar ķirbja musu un estragona aioli
Ķirbja-ingvera sorbets
Jēra filejas mozaīka ar kartupeļu pavé, apkūpinātu topinambūra biezeni un kadiķogu demi-glace mērci
Aveņu-kokosriekstu muss ar aveņu konfitu un kraukšķīgu mandeļu skaidu kārtiņu
Marani
Skatīt piedāvājumuMarani
Cena 25; 35; 45 EUR
Cena: 25 EUR
Aukstā uzkoda:
Phali izlase: dārzeņi ar riekstiem, ķiploku un gruzīnu garšaugiem
Karstā uzkoda:
Lobiani: pīrāgs ar sarkanām pupiņām un gruzīnu garšaugiem
Pamatēdiens:
Krāsnī cepti kartupeļi
Cena: 35 EUR
Uzkoda:
Soko: šampinjoni ar Suluguni sieru
Pamatēdiens:
Čanahi: sautēta jēra gaļa ar tomātiem, kartupeļiem, baklažāniem un sīpoliem
Kompliments:
Hinkaļi
Cena: 45 EUR
Šašliku izlase:
Jēra gaļa, vista, cūkgaļas šašliks Marani, cūkgaļas šašliks gruzīnu gaumē, pasniegts ar tkemali, sacibeli un adžikas mērcēm
Piedevas pēc izvēles:
Svaigie salāti gruzīnu gaumē
Kartupeļi mājas gaumē
Mimino
Skatīt piedāvājumuMimino
Cena 35 EUR
Kompliments:
Mājas kompota glāze vai gruzīnu sarkanvīna glāze
Zupa:
Tatariahni (gruzīnu liellopu zupa ar grauzdiņiem)
Uzkoda:
Šefpavāra vistas salāti
Pamatēdiens:
Hinkluki ar sieru un kartupeļiem krējuma-ķiploku mērcē
Deserts:
Citronu tarte
Mājas ievārījums
Dzērieni:
Kafija/tēja
Neptūns
Skatīt piedāvājumuNeptūns
Cena 35 EUR
Zupa:
Meža sēņu zupa, pasniegta ar siera groziņu un diļļu pērlēm
Pamatēdiens pēc izvēles:
Kukurūzas cālis ar pērļu grūbām un baltvīna sviesta mērci
Laša rullīši, pildīti ar trīs veidu sieriem un garnelēm, pasniegti ar rīsiem, sezonas brokoli un bisque mērci
Deserts:
Bezē kūka “Pavlova” ar ķirbju krēmu
Piezīme:
Restorānu nedēļas laikā tiks piedāvāti ēdieniem piemeklēti vīni par īpašu cenu.
23.11.2024 plkst. 18:00 aicinām baudīt restorānu nedēļas vakariņas kopā ar “Prike Latvija” vīnzini Aigaru Vīksni un uzzināt vairāk par vīnu pasauli. Iepriekšēja rezervācija ir obligāta.
Nojan Tapan
Skatīt piedāvājumuNojan Tapan
Cena 35; 45 EUR
Cena: 35 EUR
Aukstā uzkoda:
Baklažāni ar fetaki un valriekstiem
Karstā uzkoda:
Hačapuri
Zupa:
Harčo
Pamatēdiens:
Čalahadžs Erevānas gaumē
Dzērieni:
Ūdens
Cena: 45 EUR (divām personām)
Uzkoda:
Imam-bajaldi baklažāni
Pamatēdiens:
Cūkgaļas kakla karbonādes šašliks un vistas gaļas šašliks ar ceptiem kartupeļiem un sīpoliem
Deserts:
Kūka “Napoleons”
Dzērieni:
Ūdens
RestBar Mo
Skatīt piedāvājumuRestBar Mo
Cena 35 EUR
Kompliments:
Cepts tofu ar unaghi mērci un mandeļu skaidām
Uzkoda pēc izvēles:
Miso zupa ar baklažāniem un kazas sieru
Tunča salāti ar marinētu fenheli un īpašo yasai mērci
Pamatēdiens pēc izvēles:
Jūras asaris ar fregola pastu, mīdijām un kukurūzas mērci
Uz grilla cepts ziedkāposts ar miso mērci un karamelizētiem puraviem
Deserts:
Cepti augļi ar karameļu mērci
Bumbieru tarte ar mandeļu krēmu
Sakura
Skatīt piedāvājumuSakura
Cena 35 EUR
Zupa:
Ķirbju zupa ar bekonu: dārzeņi, putukrējums, anīss, bekons, ķirbju sēklas
Pamatēdiens:
Astoņkājis ar grilētiem dārzeņiem: astoņkājis, dārzeņi, olīveļļa, zivju mērce
Deserts:
Pudiņš ar chia sēklām un mango: chia sēklas, mango biezenis, kokosriekstu piens
Dzērieni:
Pašgatavots mājas dzērveņu dzēriens
VIEW Restaurant – Seafood & Grill
Skatīt piedāvājumuVIEW Restaurant – Seafood & Grill
Cena 45 EUR
Kompliments no šefpavāra
Uzkoda pēc izvēles:
Baltijas zivju soļanka ar lasi, samu, garnelēm, sīpoliem, burkāniem, olīvām, kartupeļiem, krējumu, tomātiem
Foie gras eskalops uz mājās gatavotas brioche maizītes ar ābolu pērlēm un brūklenēm šampanietī
Grilēts pildīts avokado ar turku zirņiem, kuskusu, kukurūzu, tomātu salsu (veģetārs)
Kompliments:
Sorbets ar rabarberiem un vaniļu
Pamatēdiens pēc izvēles:
Fēru salu lasis sinepju glazūrā ar zaļajiem sparģeļiem un kartupeļu gratēnu
Pīles fileja ar pastinaka biezeni, Madeiras mērci un biešu čipsiem
Burgers ar Wagyu liellopa gaļu, karamelizētiem sīpoliem, Čedaras sieru, salātu lapām, lociņiem un kūpinātu majonēzi
Ziedkāposti tempurā ar maigu mango karija mērci (veģetārs)
Deserts pēc izvēles:
Gaisīgā šokolādes kūka ar vaniļas mērci un avenēm
Silts ābolu flāns ar brūkleņu mērci un tonkas pupiņu saldējumu
Villa Joma
Skatīt piedāvājumuVilla Joma
Cena 35; 45 EUR
Cena: 35 EUR
Uzkoda pēc izvēles:
Burrata siers ar pistāciju un pētersīļu pesto, artišokiem un cukini salātiem
Cepts camembert siers ar prošuto, karamelizētiem sīpoliem un zemenēm balzāmetiķa un melno piparu mērcē
Pamatēdiens pēc izvēles:
Milānas osso buco ar jauno kartupeļu biezeni
Cepts jūras asaris ar tomātiem, sparģeļiem un pesto mērci
Baklažāni alla parmigiana
Kompliments:
Arančīni ar tīģergarnelēm, chorizo un tomātu-bazilika mērci
Deserts:
Klasiskais tiramisu vai limoncello kūka
Cena: 45 EUR (piedāvājums sastāv no 5 ēdienu kārtām)
Toskānas brusketu izlase
- Cepta paprika ar sicīliešu anšoviem
- Prošuto ar krēmsieru, rukolu un balzamiko krēmu
- Cepts camembert siers ar sīpolu marmelādi
Dažādu krāsu tomātu karpačo ar stracciatella sieru un pesto mērci
Arančīni ar tīģergarnelēm, chorizo un tomātu-bazilika mērci
Liellopa filejas steiks ar zaļo sviestu un siltiem spinātu un chorizo salātiem
Klasiskais tiramisu vai limoncello kūka
Yerevan Pandok
Skatīt piedāvājumuYerevan Pandok
Cena 45 EUR
Uzkoda:
Brusketa ar lēcām, žāvētām aprikozēm un valriekstiem
Pamatēdiens:
Cepts jūras asaris un kartupeļi ar granātābolu mērci
Deserts:
Burkānu-valriekstu kūka ar iebiezinātā piena un siera krēmu
Dzērieni:
Citronūdens ar piparmētru
Zangezur
Skatīt piedāvājumuZangezur
Cena 45 EUR
(piedāvājums divām personām)
Uzkoda pēc izvēles:
Baklažāni ar riekstiem un sieru
Avokado salāti ar lasi
Pamatēdiens pēc izvēles:
Grilētas gaļas piedāvājums divām personām: jēra gaļa, cūkgaļas kakla karbonāde, ļuļa kebabs no jēra un liellopu gaļas, ļuļa kebabs no vistas gaļas. Pasniegts ar marinētiem sīpoliem, kāpostu salātiem, vārītiem ceptiem kartupeļiem, adžikas vai ķiploku mērci
Jūras velšu trio: zandarts, lasis, garneles. Pasniegts ar marinētiem sīpoliem, kāpostu salātiem un kartupeļu biezeni
Deserts:
Bezē kūka “Pavlova” ar svaigām ogām
Dzērieni:
Armēņu tēja
Zelta teļš
Skatīt piedāvājumuZelta teļš
Cena 25; 35; 45 EUR
Cena: 25 EUR
Uzkoda:
Salāti ar zemeņu salsu, grilētu brie sieru un ciedru riekstiem
Pamatēdiens:
Karstais kokteilis no apceptiem baby dārzeņiem ar pikantu jogurta mērci
Deserts:
Saldais Hoshi rullītis ar japāņu pankūku
Kompliments
Cena: 35 EUR
Uzkoda:
Salāti ar zemeņu salsu, grilētu brie sieru un ciedru riekstiem
Pamatēdiens:
Dry Age New-York steiks ar sautētu artišoku, ķiploku un muskatriekstu-ingvera mērci
Deserts:
Baltās šokolādes sfēra ar brauniju un sālītu karameli
Kompliments
Cena: 45 EUR
Uzkoda:
Salāti ar zemeņu salsu, grilētu brie sieru un ciedru riekstiem
Pamatēdiens:
Jūras asaru duets ar ķemmīšgliemenēm ar Beluga lēcām un trifeļu mērci
Deserts:
Baltās šokolādes sfēra ar brauniju un sālītu karameli
Kompliments
Zem Burām
Skatīt piedāvājumuZem Burām
Cena 35 EUR
Zupa:
Sarkano lēcu zupa (Mercimek çorbası)
Pamatēdiens:
Lēni gatavota jēra gaļa ar pitas maizi un svaigiem dārzeņiem (Kuzu Tandir)
Deserts:
Turku gardums Katmer ar pistācijām (Antep Fıstıklı Katmer)
Dzērieni:
Turku kafija vai tēja
Šefpavāra kompliments